Ir šiandienos recepte siūlau pagaminti be galo gardžią, o svarbiausia - nepakartojamai kavapnią - žuvį.
Aš naudojau kuojas, bet žuvį galite rinktis pagal skonį (geriausiai baltą).
Porcijų skaičius: ~ 2 žuvys
Gaminimo trukmė: ~ 35 min (neskaičiuojant marinavimo laiko)
- Šaukštelis 5 pipirų mišinio
- 2 skiltlės česnako
- Šaukštelis jūros druskos
- 1 citrina
- Šaukštelis džiovinto rozmarino (Jei turite šviežio, tai jo reikės 1 nedidelės šakelės)
- Šakelė šviežio baziliko
- Žiupsnelis muskato
- ~2~3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Sviesto
Visi ingredientai sumaišomi, supilmas alyvuogių aliejus ir citrinos sultys.
Žuvis apipilama gautu marinatu ir paliekama bent valandai marinuotis. Užmarinuota žuvis kepama į kiekvienos žuvis vidų įdėjus po nedidelį gabalėlį sviesto (ją galima kepti kur norite, arba keptuvėje, arba orkaitėje ar ant laužo).
Salsa verde padažui: (yra daug šio padažo variantų, bet tai mano bandymas, eksperimentuokite :)
- Ryšulėlis šviežių petražolių
- Ryšulėlis šviežių bazilikų
- Šakelė šviežio raudonėlio
- Šakeliė šviežių mėtų
- Šaukštelis kaparėlių
- 1 skiltelė česnako
- Žiupsnelis druskos
- Šaukštelis balzaminio acto
- Alyvuogių aliejaus
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą