Porcijų skaičius: ~ 24 bandelės
Gaminimo trukmė: ~ 1 valanda
- 1 pakelis sluoksniuotos bemielės tešlos (~6 lapeliai)
- ~4 vidutinio dydžio obuoliai
- ~3 šaukšteliai cukraus (paprasto)
- ~2 šaukšteliai rudojo cukraus
- ~0,5 šaukštelio cinamono
- ~20g sviesto
Traškiai pluteliai:
- ~20g sviesto
- 2 šaukšteliai cukraus (paprasto)
- 1 šaukštelis rudojo cukraus
- ~0,5 šaukštelio cinamono
Tešla išimama iš šaldymo kameros ir paliekama ~15~20 min kambario temperatūroje, kad atšiltų. Tuo metu nulupami ir supjaustomi obuoliai, sumaišomi su 2 rūšių cukrumi ir cinamonu (galite užpilti šiek tiek cutrinos sulčių, kad obuoliai nepatamsėtų).
Tešla šiek tiek iškočiojama, iš jos išpjaustomi norimo dydžio kvadratėliai. Ant kiekvieno kvadratėlio dedama obuolių, ir patepus kraštelius tirpinu sviestu (kad geriau suliptų) suklijuojami.
Bandelės patepamos lydytu sviestu ir pabarstomos 2 rūšių cukraus ir cinamono mišiniu. Kepama ~20 min 180 laipsnių orkaitėje.
Skanaus!
receptukas, manau, tikrai neblogas! Galbūt netgi šiandien ir pasigaminsiu, bet klaidelės tai labai akį rėžia...
AtsakytiPanaikintiAčiū! Receptas tiktai vertas dėmesio, todėl visiems patariu išbandyti :) (o klaideles jau ištaisiau, ačiū, kad pastebėjote)
Panaikinti