2014 m. spalio 18 d., šeštadienis



Net kai saldėsiai ir įprasti sausainiai jau šiek tiek pabodo vis tiek norisi kažko skanaus, lengvo, kažko, kuo galėtumėm pasilepinti...
Šie sūrio sausainiai - būtent tokie: lengvai pagaminami, be galo skanūs... Tik jie turi vieną trūkumą - jų nelieka vos tik iškepus... :)



Porcijų skaičius: ~ 3 skardos (~120 - 150 nedidelių sausainiukų - gal ir skamba daug, bet patikėkit, jie labai greitai suvalgomi - kitą kartą tikrai kepsiu didesnę prciją)
Gaminimo trukmė: ~ 1 val. (neskaičiuojant tešlos laikymo šaldytuve laiko)
Šaltinis: Daiva Trečiokaitė "Kvepiantys"

Reikės:

  • 160 g sviesto
  • 0,5 a.š. druskos
  • 260 g miltų
  • 0,5 a.š. kepimo miltelių
  • 150 g parmezano
  • 50 g fermentinio sūrio
  • 130 ml pieno
Aptepimui:
  • 1 kiaušinio
  • ~ Šaukštas pieno
  • ~ 0,5 a.š. rūkytos paprikos
Minkštas sviestas išsukamas su druska, po truputį suberiami miltai ir kepimo milteliai. Suberiami gana smulkiai tarkuoti sūriai, po truputį supilamas pienas. Tešla gerai išminkoma ir paliekama šaldytuve ~1 val.
Tešla iškočiojama tarp dviejų maistinės plėvelės lakštų ir supjaustoma norimos formos ir dydžio gabalėliais (labai didelių nedarykite, nes kepant sausainiai šiek tiek išsipūs).
Kiaušinis suplakamas su pienu, įberiama paprikos.
Sausainiai sudedami į kepimo skardą, aptepami kiaušinio plakiniu ir kepami 170° C orkaitėje ~15 min., kol gražiai apskrus.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą