2014 m. spalio 4 d., šeštadienis




Apkepas - tikrai daugelio mėgstamas patiekalas, puikiai tinkantis tiek lengviems pietums ar vakarienei, tiek gardžiam desertui, o ypač, jei jis lengvas, purus, švelnus ir tiesiog užburia bananų aromatu...


Porcijų skaičius: ~12 gabalėlių
Gaminimo trukmė: ~ 1 val.

Reikės:

  • 500 g varškės (9% riebumo)
  • 2 pakelių vanilinio (ar kitokio mėgstamo) pudingo miltelių
  • 3 kiaušinių
  • 3 bananų
  • ~3 v.š. cukraus (pagal skonį)
Varškė sutrinama virtuviniu trintuvu, kad taptu lygia, vientisa mase. Bananai taip pat sutrinami.
Varškė suplakama su kiaušiniais ir cukrumi, įmaišomi bananai, pudingo milteliai. Viskas gerai išmaišoma.
Varškės masė sukrečiama į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą ir apkepas kepamas 180 laipsnių orkaitėje ~35 - 40 min., kol gražiai paruduos ir patikrinus mediniu iešmeliu nebelips.

Skanaus!


















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą