2014 m. lapkričio 28 d., penktadienis




Nors šią sriubą išbandžiau jau prieš keletą savaičių (nuo rudens užsilikusi didelė cukinija tiesiog prašėsi būti panaudota), bet nepaprastai greitai bėgant laikui vis neatsirasdavo tinkamos akimirkos tiesiog ramiai prisėsti ir pasidalinti receptu.... .... visgi - geriau vėliau nei niekada :)
Ši sriuba, bent jau man taip pasirodė, labai jauki, paprasta, naminė, niekuo neįmantri - tiesiog puikiai tinkanti vėsiam ir niūriam vakarui.

Porcijų skaičius: ~ 6 porcijos
Gaminimo trukmė: ~ 1 val. 

Reikės:

  • 1 didelės cukinijos
  • 1 svogūno
  • Poros skiltelių česnako
  • 2 nedidelių bulvių
  • 250 g rūkyto lydyto sūrio (gali būti su kmynais)
  • 1 l sultinio (daržovių arba bet kokio kito mėgstamo)
  • Druskos
  • Pipirų
  • Pusės šaukštelio kmynų
  • Žiupsnelio ciberžolės
  • Mėgstamų prieskoninių žolelių (aš naudojau rozmariną ir Provanso žoleles)
  • Poros šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Šaukšto sviesto
Svogūnas ir česnakai susmulkinami. Bulvės ir cukinija nulupamos, supjaustomos nedideliais kubeliais. Sūris sutarkuojamas (arba tiesiog smulkiai supjaustomas peiliu).
Į puodą, kuriame bus verdama sriuba įpilama aliejaus ir įdedama sviesto, suberiami smulkinti svogūnai ir česnakai, šiek tiek pakepinami. Sudedama cukinija, pagardinama druska, pipirais, kmynais, ciberžole ir žolelėmis. Viskas šiek tiek pakepinama ir sudedamos bulvės. Supilamas sultinys ir viskas verdama ~20 min, kol daržovės suminkštės. 
Puodas nukeliamas nuo ugnies ir viskas sutrinama elektriniu trintuvu
Suberiamas sūris ir pora minučių pakaitinama, kol jis ištirps. Viskas vėl sutrinama, kad neliktų sūrio gabalėlių.
Sriubą skanu patiekti su duonos skrebučiais ar paskrudintais kumpio gabalėliais.

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą