2014 m. lapkričio 8 d., šeštadienis




Vėstant orams, ilgais, tamsiais ir niūriais vakarais tikriausiai kiekvienas sutiks, kad ir maisto norisi visai kitokio - šilto, jaukaus, paprasto....



Porcijų skaičius: ~ 6 - 8 porcijos
Gaminimo trukmė: ~ 1 val.


Reikės:
  • Spagečių
  • ~350 - 400 g maltos vištienos (ar bet kokios kitos mėsos)
  • Saujos tarkuoto sūrio 
  • Svogūno
  • Skiltelės česnako
  • Druskos
  • Šviežiai maltų pipirų
  • Provanso žolelių
  • Džiovinto baziliko
  • Kiaušinio
  • Poros šaukštų džiūvėsių
  • Skardinės pomidorų savo sultyse
Svogūnas ir česnakas gerai susmulkinami. 
Pusė smulkintų česnakų ir svogūnų suberiami į mėsą, įmušamas kiaušinis, suberiamas tarkuotas sūris, pagardinama druska, pipirais, įberiama džiūvėsių ir viskas gerai išmaišoma. Iš mėsos formuojami nedideli kukuliukai.
Makaronai verdami, kaip nurodyta ant pakuotės.
Kukuliukai dedami į keptuvę su šlakeliu gerai įkaitusio aliejaus ir kepami, kol gražiai apskrus, o tada išimami iš keptuvės.
Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė kukuliukai suberiami likę smulkinti svogūnai ir česnakai, šiek tiek pakepinami, tada supilama elektriniu trintuvu sutrintų pomidorų masė, pagardinama druska, pipirais, žolelėmis, jei atrodo tiršta, įpilamas šlakelis vandens ir viskas pakaitinama ant nedidelės ugnies ~5 min. Tada kukuliukai sudedami atgal į keptuvę ir viskas troškinama ~15 - 20 min.
Patiekiama ant spagečių uždėjus keletą kukuliukų ir užpylus gauto padažo.

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą