2014 m. gruodžio 6 d., šeštadienis




Atrodo dar taip neseniai džiaugėmės vasara, mėgavomės rudens gėrybėmis, o štai, jau visai ne už kalnų gražiausios ir jaukiausios metų šventės...
Manau, kad tikrai visi jau mąsto apie šventinius gardumynus - pyragai, keksai, tortai ir bandelės... kiekvienam savo. Na, o aš šiais metai nusprendžiau kepti įvairiausius sausainius, taigi ir su Jumis tikrai pasidalinsiu visais skaniausiais receptais, kad kiekvienas galėtų pasisaldinti savo Kalėdas :)



Nors šių sausainių pavadinimas skamba šiek tiek egzotiškai jie man iš tikrųjų pasirodė labai paprasti (bet TIKRAI neprasi), labai jaukūs, žavintys savo nesudėtingumu....



Porcijų skaičius: ~25 - 30 sausainių
Gaminimo trukmė: ~ 30 min. 

Reikės:
  • 2 stiklinių miltų
  • 230 g sviesto
  • Puodelio cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 100 g sezamo sėklų
Miltai sumaišomi su kepimo milteliais. Vieno kiaušinio trynys atskiriamas nuo baltymo.
Sviestas išplakamas su cukrumi iki purios masės, įmušamas vienas kiaušinis ir kito kiaušinio trynys. Suberiami miltai ir sezamo sėklos, viskas gerai išmaišoma (tešla turi būti tvirta, bet lipni).
Imama po nedidelį gabalėlį tešlos, formuojamas rutuliukas ir padėjus ant kepimo popieriumi išklotos skardos šiek tiek suplojamas, kad sausainiai būtų nelabai stori (~1 cm storio).
Sausainiai aptepami likusiu kiaušinio baltymu ir kepami ~10 min. 180 C laipsnių orkaitėje.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą