2015 m. sausio 17 d., šeštadienis


Šeštadienio rytas, laikas, kai niekas netrukdo, kai galima nors trumpam atsipūsti nuo kasdienių darbų, pailsėti, pasimėgauti mažais, bet daugybę džiaugsmo teikiančiais dalykėliais.... vienas iš tokių dalykų man, žinoma, gaminimas....
Jau senokai mąsčiau ką skanaus pagaminti, norėjau ko nors paprasto ir kasdieniško, bet vis dėl to labai labai skanaus. Ir tikrai nesuklydau pasirinkus tokį pyragą - paprastai ir nesudėtingai paruošiamas, gaminamas iš kiekvieno manuose esančių produktų ir žinomas beveik kiekvienam, bet labai gardus ir priverčiantis nusišypsoti visą šeimą, kurią šeštadienio rytą pažadina nuostabus, ką tik iškepto pyrago kvapas... 



Porcijų skaičius: ~12 gabalėlių
Gaminimo trukmė: ~45 min (neskaičiuojant tešlos šaldymo laiko)

Reikės:
  • 250 g sviesto
  • 2,5 stiklinės miltų
  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 kiaušinio
  • ~500 g tirštos uogienės arba džemo (aš naudojau vyšnių uogienę, bet galite naudoti bet kokią kita mėgstamą)


Šaltas sviestas sutarkuojamas, sumaišomas su miltais, cukrumi, kepimo milteliais ir viskas trinama tarp delnų, kol susidarys trupiniai. Į trupinius įmušamas kiaušinis ir viskas minkoma, kol susidarys vientisa tešla. Trečdalis tešlos suvyniojamas į maistinę plėvelę ir dedamas į šaldymo kamerą, o likusi tešla taip pat suvyniojama ir dedama į šaldytuvą 20 min.
Tešla išimama iš šaldytuvo, iškočiojama ir ja išklojama kepimo skarda. Skarda dedama į šaldytuvą dar ~15 min. Atvėsęs tešlos pagrindas gausiai aptepamas uogiene, kad susidarytų kelių centimetrų įdaro sluoksnis.
Iš šaldymo kameros išimama likusi tešla, sutarkuojama stambia tarka ir gautais tešlos gabalėliais apibarstomas pyrago viršus.
Pyragas kepamas 180 laipsnių orkaitėje ~30 min, kol viršus gražiai apskrus.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą