Salotos... tikriausiai tai tas patiekalas, kuriame yra be galo daug vietos fantazijai ir eksperimentavimui.
Ir štai mano eksperimento vaisius - puikios, gaivios ir, žinoma, be galo skanios salotos.
Porcijų skaičius: ~ 6 porcijos
Gaminimo trukmė: ~ 20 min.
Reikės:
Pekino kopūsto lapeliai suplėšomi, apšlakstomi aliejumi ir sumaišomi su pesto padažu. Pomidorai perpjaunami pusiau, mangas nuvalomas, supjaustomas kubeliais, čili supjaustomas nedideliais griežinėliais.
- ~ Pusės pekino kopūsto
- Sauja vyšninių pomidoriukų
- 1 mangas
- ~70 g fetos
- Gabalėlis čili (šviežio)
- Plonai supjaustyto kiaulienos kumpio (aš naudojau šaltai rūkytą juodąjį kumpį)
- Šaukštelis pesto padažo
- Šlakelis alyvuogių aliejaus
Į lėkštės dugną dedami salotų lapai, ant jų pomidorai ir mango, dedama rankomis susmulkinta (sulaužyta) feta ir kumpio griežinėliai. Viskas apšlakstoma trupučiu alyvuogių aliejaus.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą