2013 m. spalio 23 d., trečiadienis


Salotos... tikriausiai tai tas patiekalas, kuriame yra be galo daug vietos fantazijai ir eksperimentavimui.
Ir štai mano eksperimento vaisius - puikios, gaivios ir, žinoma, be galo skanios salotos.

Porcijų skaičius: ~ 6 porcijos 
Gaminimo trukmė: ~ 20 min.

Reikės:

  • ~ Pusės pekino kopūsto
  • Sauja vyšninių pomidoriukų
  • 1 mangas
  • ~70 g fetos
  • Gabalėlis čili (šviežio)
  • Plonai supjaustyto kiaulienos kumpio (aš naudojau šaltai rūkytą juodąjį kumpį)
  • Šaukštelis pesto padažo
  • Šlakelis alyvuogių aliejaus 
Pekino kopūsto lapeliai suplėšomi, apšlakstomi aliejumi ir sumaišomi su pesto padažu. Pomidorai perpjaunami pusiau, mangas nuvalomas, supjaustomas kubeliais, čili supjaustomas nedideliais griežinėliais.
Į lėkštės dugną dedami salotų lapai, ant jų pomidorai ir mango, dedama rankomis susmulkinta (sulaužyta) feta ir kumpio griežinėliai. Viskas apšlakstoma trupučiu alyvuogių aliejaus.

Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą