Vasarą ne visada norisi mėsos ar labai sunkių ir sočių patiekalų, ir štai - puikus pasirinkimas - lengvas bet kartu ir gana sotus pyragas.
Porcijų skaičius: ~ 12 porcijų
Gaminimo trukmė: ~ 1 valanda
Tešlai reikės:
- 360 g miltų
- 42 g mielių
- 200 ml šilto pieno pieno
- Pusė šaukštelio cukraus
- Šaukštelis druskos
Įdarui reikės:
- 500g varškės (9%)
- 250g fetos
- ~10 saulėje džiovintų pomidorų
- 4~5 šaukšteliai saulėje džiovintų pomidorų pastos
- 2 skiltelės česnako
- Provanso žolelės
Tešla iškočiojama, klojama į formą, sudedamas įdaras ir viskas užklojama tešla. Pyragas aptepamas kiaušinio plakiniu ir jame padaroma keletas skylučių šakute.
Pyragas kepamas ~20 minučių 200 laipsnių orkaitėje.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą