2013 m. liepos 17 d., trečiadienis



Vasarą ne visada norisi mėsos ar labai sunkių ir sočių patiekalų, ir štai - puikus pasirinkimas - lengvas bet kartu ir gana sotus pyragas.


Porcijų skaičius: ~ 12 porcijų
Gaminimo trukmė: ~ 1 valanda

Tešlai reikės:
  •  360 g miltų
  • 42 g mielių
  • 200 ml šilto pieno pieno
  • Pusė šaukštelio cukraus
  • Šaukštelis druskos
Mielės sumaišomos su cukrumi ir pienu, paliekamos porai minučių suaktyvėti. Miltai sumaišomi su druska, į gautą mišinį supilamos mielės. Tešla gerai išminkoma ir paliekama ~1 valandai augti.

Įdarui reikės:

  • 500g varškės (9%)
  • 250g fetos
  • ~10 saulėje džiovintų pomidorų
  • 4~5 šaukšteliai saulėje džiovintų pomidorų pastos
  • 2 skiltelės česnako
  • Provanso žolelės
Pomidorai ir česnakai susmulkinami. Varškė sumaišona su feta, įmaišomi česnakai, pomidorai, pomidorų pasta, provanso žolelės.

Tešla iškočiojama, klojama į formą, sudedamas įdaras ir viskas užklojama tešla. Pyragas aptepamas kiaušinio plakiniu ir jame padaroma keletas skylučių šakute.

Pyragas kepamas ~20 minučių 200 laipsnių orkaitėje.

Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą