2013 m. liepos 18 d., ketvirtadienis



Ir vėl tortas... Dar vienas nepakartojamas skanėstas, kurį, be to, ir labai paprasta pasigaminti.



Porcijų skaičius: ~ 12 - 16 gabalėlių
Gaminimo trukmė: ~ 2 valandos (neskaičiuojant puošimo laiko)

 Biskvitams reikės:
  • 6 kiaušiniai
  • 0,5 stklinės cukraus
  • 0,5 stiklinės miltų
  • 1 šaukštas kakavos
  • Sauja susmulkintų riešutų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kiaušiniai suplakami su cukrumi, lėtai įmaišomi miltai ir kepimo milteliai. Viskas gerai išmaišoma.
Tešla padalinama į 3 dalis, į dvi dalis įmaišomi susmulkinti riešutai, o į vieną kakava . Biskvitai kepami po vieną ~10 minučių 200 laipsnių orkaitėje.

Maskarponės kremui:

  • 500g maskarponės
  • 200ml grietinėlės
  • 250g kondensuoto pieno
Į maskarponė įmaišomas kondensuotas pienas, viską gerai išmaišius įmaišoma ir išplakta grietinėlė.

Griliažui:

  • ~200g riešutų (norimos rūšies)
  • ~30g sviesto
  • ~2~3 šaukštai cukraus
  • 50ml brendžio
Riešutai susmulkinami. Sviestas ištirpinamas, jame kaitinamas cukrus. Cukrui pradėjus tirpti į jį suberiami riešutai, šiek tiek pakepinami pastoviai maišant, supilamas brendis ir palaukiama kol jis išgaruos. Riešutai gerai atvėsinami.

Torto surinkimas:

Į konditerinį lanką dedamas biskvitas (jei norima sulaistomas stipria kava ir likeriu). Sudedama pusė kremo, pabarstoma griliažu. Dedamas sekantis biskvitas, sudedamas likęs kremas, vėl baberiama riešutais. Dedamas paskutinis biskvitas.
Tortas puošiamas pagal norus ir, žinoma, fantaziją :)
Tortą geriausia bent porą valandų palaikyti šaldytuve.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą