Porcijų skaičius: ~ 4 - 6 porcijos
Gaminimo trukmė: ~ 20 min.
- ~4 didelių morkų
- Saujos sezamų
- Saujos migdolų
- Šlakelis alyvuogių aliejaus
- Šaukštas rudojo cukraus
- ~40g fetos
- Šaukštas balzaminio acto padažo
Morkos nuskutamos ir skustuko pagalba supjaustomos plonomis juostelėmis.
Sezamai ir migdolai suberiami į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus, į ja suberiamas cukrus ir įpilama pora šaukštų vandens. Viskas pakepinama kol išgaruos skystis ir riešutai pasidengs cukraus plutele.
Morkos sudedamos į lėkštę, ant jų susmulkinama feta, beriami riešutai ir viskas apšlakstoma aliejumi ir balzaminiu padažu.
Balzaminio acto padažas:
- 200ml balzaminio acto
- 200g cukraus
Actas sumaišomas su cukrumi ir verdamas kol šiek tiek sutirštės. Vėliau atšaldomas ir laikomas šaldytuve.
*Šis padažas puikiai tinka ne tik salotoms, bet ir prie mėsos patiekalų.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą