2013 m. lapkričio 5 d., antradienis



Porcijų skaičius: ~ 4 - 6 porcijos
Gaminimo trukmė: ~ 20 min.

Reikės:
  • ~4 didelių morkų
  • Saujos sezamų
  • Saujos migdolų
  • Šlakelis alyvuogių aliejaus
  • Šaukštas rudojo cukraus
  • ~40g fetos
  • Šaukštas balzaminio acto padažo

Morkos nuskutamos ir skustuko pagalba supjaustomos plonomis juostelėmis.
Sezamai ir migdolai suberiami į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus, į ja suberiamas cukrus ir įpilama pora šaukštų vandens. Viskas pakepinama kol išgaruos skystis ir riešutai pasidengs cukraus plutele.
Morkos sudedamos į lėkštę, ant jų susmulkinama feta, beriami riešutai ir viskas apšlakstoma aliejumi ir balzaminiu padažu.

Balzaminio acto padažas:
  • 200ml balzaminio acto
  • 200g cukraus
Actas sumaišomas su cukrumi ir verdamas kol šiek tiek sutirštės. Vėliau atšaldomas ir laikomas šaldytuve.

*Šis padažas puikiai tinka ne tik salotoms, bet ir prie mėsos patiekalų.

Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą