2013 m. lapkričio 11 d., pirmadienis


Jau seniai pabodusią kiaulieną, juk galima pagaminti įdomiai ir išradingai. 
Visada puikiai pavykstanti, minkšta ir sultinga kiauliena.


Porcijų skaičius: ~ 12 - 15 porcijų 
Gaminimo trukmė: ~ 1 valanda 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko)

Reikės:
  • ~1500 ~ 1700 g kiaulienos sprandinės
  • Skardinė paprasto, šviesaus alaus
  • ~2 didelių morkų
  • 1 raudonas svogūnas
  • 1 (paprastas) svogūnas
  • ~2 skilteles česnako
Marinatui:
  • ~4 ~ 5 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • ~2 ~ 3 šaukštai sojos
  • ~2 ~ 3 šaukštai vorčesterio padažo
  • 2 skiltelės česnako 
  • Šaukštelis saldžiosios paprikos
  • Pusė šaukštelio čili
  • Pusė šaukštelio kumino
  • Pusė šaukštelio kaleandros
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelis šviežiai maltų pipirų mišinio
  • Žiupsnelis džiovinto raudonėlio
Visi marinato ingredientai sumaišomi. Mėsa subadoma peiliu ir į ją gerai įtrinamas marinatas. Paliekama nakčiai marinuotis.
Užmarinuota mėsa dedama į kepimo maišą, į jį supilamas alus, sudedamos daržovės. Mėsa kepama 200 laipsnių orkaitėje ~40min, tada išimama iš maišo ir iš abiejų pusių dar pakepama po ~ 20 min. ir pastoviai (kas 5~7 minutes) laistant ją susidariusiomis sultimis.

*Prie tokios mėsos puikiai tinka rytietiškas padažas

Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą