2013 m. rugsėjo 10 d., antradienis

Rytietiški šašlykai su pikantišku padažu


Nors vasara jau skuba pabėgti, dar tikrai galima kokį kartelį pasilepinti šašlykais, tebūnie tai vasaros sezono uždarymas.



Čia parašiau puikų receptą, taip paruošti šašlykus labai paprasta, greita, nes nereikia ilgai marinuoti ir, žinoma, labai skanu.



Porcijų skaičius: ~6 didelės porcijos 
Gaminimo trukmė: ~ 1 valanda

1,5 kg kiaulienos reikės:
  • ~2 šaukštų medaus
  • ~8 šaukštų sojos
  • Pusė čili pipiro
  • 3 skiltelės česnako
  • Gabalėlis imbiero
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Šaukštas sezamo
Mėsa supjaustoma nedideliais kubeliais.
Česnakas, čili ir imbieras susmulkinami, sumaišomi su likusiais ingredientais (jei medus tirštas, jį reikia šiek tiek pašildyti). Gautas marinatas supilamas ant mėsos ir viskas gerai išmaišoma, paliekama ~10 min marinuotis.
Mėsa kepama ant žarijų, pastoviai vartant (jei nevartyti medus greitai ims degti).


Prie tokios mėsos puikiai tinka rytietiškas padažas:
  • 1 a.š. cukraus
  • 2 šaukštai aliejaus
  • Nedidelis raudonasis svogūnas (jei didelis užteks ir pusės)
  • 2 skiltelės česnako
  • Pusė čili
  • Gabalėlis imbiero
  • 3 a.š balsamico acto
  • 3 v.š sojos
  • ~3 šaukštai saldžiąaštrio kinietiško padažo (rasite bevei visuose parduotuvėse)
  • 3 v.š. raudono sauso vyno
  • Puodelis sultinio
  • ~1 v.š. krakmolo
Cukrus ir aliejus supilami į keptuvę ir kaitinami kol cukrus išsilydis ir taps rudas (paprasčiau tariant padeginamas). Svogūnas, čili, imbieras ir česnakas sismulkinami ir suberiami į padegintą cukrų, lengvai apkepami. Labai atsargiai (aliejus labai stipriai taškysis) supilamas sultinys, viskas gerai išmaišoma, įpilama sojos, kinietiško padažo, balsamico ir vyno. Krakmolas ištirpinamas nedideliame kiekyje vandens ir supilamas į padažą (stebėkite konsistenciją, jei reikia įdėkite dar krakmolo arba įpilkite vandens).


Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą