2013 m. rugsėjo 16 d., pirmadienis



Nors ir nelauktas, tačiau vis teik atėjo ruduo. Jis kaip visada mums atneša šaltį, lietų, bet kartu ir tik rudeniui būdingų gėrybių: vaisių, daržovių ir, žinoma, moliūgų.




Dabar moliūgai naudojami beveik visur, jie kepami, verdami, dedami į troškinius ir net į saldžius patiekalus, žodžiu, neribota laisvė fantazijai.


Aš noriu pasiūlyti puikią, lengvai pikantiška, rytietiškais aromatais užburiančią  moliūgų sriubą.



Porcijų skaičius: ~6 didelės porcijos 
Gaminimo trukmė: ~ 45 min.

Reikės:
  • ~800g moliūgo
  • ~1 litras daržovių sultinio
  • 1 skiltelė česnako
  • Gabalėlis čili
  • ~15 g šviežio imbiero
  • Šaukštas rudojo cukraus
  • Pusė šaukštelio kario (curry masala)
  • Pusė šaukštelio "garam masala" (tai indiški prieskoniai, jų rasite daugelyje prekybos centrų)
  • ~2 šaukštai brendžio
  • Druskos (pagal skonį)
  • Sauja tarkuoto parmezano
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 3 šaukštai sviesto
Moliūgas supjaustomas nedideliais kubeliais. Keptuvėje įkaitinamas aliejus ir sviestas, suberiamas moliūgas, supjaustytas česnakas, cukrus, karis ir garam masala, supilamas brendis. Viskas pakepinama ~5~7 minutes kol moliūgas suminkštės. Supilamas sultinys, įdedamas imbietas, susmulkintas čili. Viskas verdama ~20 min, kol moliūgas pilnai suminkštės.
Imbieras išimamas ir viskas sutrinama elektriniu plakikliu. Įberiama sauja parmezano ir dar kelias minutes pakaitinama.
Sriubą puikiai tinka patiekti su grietinėle (tai ne tik skanu, bet ir labai gražu).

Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą