2013 m. rugsėjo 30 d., pirmadienis



Kinų virtuvė, tikrai viena mano mėgstamiausių. Jau daugybę kartų esu bandžiusi gaminti kažką kiniško namuose, bet niekada taip ir nesigaudavo, ir vieną dieną aš atradau tiesiog tobulą receptą, kuriuo mielai pasidalinsiu su jumis :)


Porcijų skaičius: ~ 4 porcijos 
Gaminimo trukmė: ~ 1 valanda

Reikės:
  • 300g vištienos (arba kiaulienos)
  • 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
  • 2 šaukštai cukraus
  • 3 šaukštai sojos
  • Šaukštas aliejaus
 Mėsą supjaustyti juostelėmis. Sumaišyti kukurūzų krakmolą cukrų, soją ir aliejų, jei gaunasi labai tiršta įpilti dar šiek tiek sojos. Gautą mišinį supilti ant mėsos ir palikti ~30min marinuotis.
Gilioje keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejaus ir apkepti mėsa kol apskrus.

Padažui:
  • 1 svogūnas
  • Pusė čili pipiro
  • 2 skiltelės česnako
  • Nedidelis gabalėlis imbiero
  • 1 šaukštas medaus
  • 2 šaukštai ryžių (arba raudonojo vyno) acto
  • 2 šaukštai sojos
  • ~3 šaukštai sultinio
  • ~2 šaukštai saldžiaaštirio padažo (rasite daugelyje prekybos centrų)
  • Šaukštelis kukurūzų krakmolo
  • Sauja sezamo
Susmulkinti svogūną, česnakus, čili ir imbierą.
Keptuvėje įkaitinti porą šaukštų alyvuogių aliejaus, trumpai pakepti svogūną kol jie šiek tiek suminkštės, sudėti česnakus, imbierą ir čili. Supilti medų, actą, soją ir sultinį, įmaišyti krakmolo (žiūrėti pagal konsistenciją, jei reikia dėti dar krakmolo ar pilti sultinio).
Padažą užpilti ant mėsos ir kelias minutes pašildyti, suberti sezamus.

(Mėsą skaniausia valgyti kol ji karšta, nes vėstant krakmolas tirštėja)


Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą