Jau seniai pabodusią kiaulieną, juk galima pagaminti įdomiai ir išradingai.
Visada puikiai pavykstanti, minkšta ir sultinga kiauliena.
Porcijų skaičius: ~ 12 - 15 porcijų
Gaminimo trukmė: ~ 1 valanda 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko)
- ~1500 ~ 1700 g kiaulienos sprandinės
- Skardinė paprasto, šviesaus alaus
- ~2 didelių morkų
- 1 raudonas svogūnas
- 1 (paprastas) svogūnas
- ~2 skilteles česnako
Marinatui:
- ~4 ~ 5 šaukštai alyvuogių aliejaus
- ~2 ~ 3 šaukštai sojos
- ~2 ~ 3 šaukštai vorčesterio padažo
- 2 skiltelės česnako
- Šaukštelis saldžiosios paprikos
- Pusė šaukštelio čili
- Pusė šaukštelio kumino
- Pusė šaukštelio kaleandros
- Žiupsnelis druskos
- Žiupsnelis šviežiai maltų pipirų mišinio
- Žiupsnelis džiovinto raudonėlio
Visi marinato ingredientai sumaišomi. Mėsa subadoma peiliu ir į ją gerai
įtrinamas marinatas. Paliekama nakčiai marinuotis.
Užmarinuota mėsa dedama į kepimo maišą, į jį supilamas alus, sudedamos
daržovės. Mėsa kepama 200 laipsnių orkaitėje ~40min, tada išimama iš maišo ir iš abiejų
pusių dar pakepama po ~ 20 min. ir pastoviai (kas 5~7 minutes) laistant ją
susidariusiomis sultimis.
*Prie
tokios mėsos puikiai tinka rytietiškas padažas
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą