Nedideli dailūs pyragėliai... Nežinau kodėl, bet tokie kepiniai man visada labai mieli, juos smagu gaminti ir, žinoma, smagu girdėti skaniai jos ragaujančių svečių pagyrimus :)
Porcijų skaičius: ~ 2 skardos (pilnos mažų pyragėlių)
Gaminimo trukmė: ~ 1 valanda
- 4 lakštai sluoksniuotos bemielės tešlos
- 200 g špinatų (aš naudojau šaldytus)
- 150 g fetos
- 80 g graikškų riešutų
- Kiaušinis
- Druska
- Pipirai
- Šaukštas tarkuoto parmezano
Atšilusi tešla šiek tiek pakočiojama, stačiakampis supjaustomas išilgai į 4 dalis (kad gautųsi 4 nelabai storos juostelės). Ant vienos juostelės dedamas įdaras, o kita ties viduriu įpjaunama juostelėmis ir uždėjus ant tos su įdaru jų kraštai suklijuojami užspaudžiant šakute. Gauta juostelė supjausoma į norimo dydžio pyragėlius ir jie aptepami kiaušinio plakiniu.
Pyragėliai kepami 180 laipsnių orkaitėje ~20 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą