2014 m. sausio 3 d., penktadienis


Nedideli dailūs pyragėliai... Nežinau kodėl, bet tokie kepiniai man visada labai mieli, juos smagu gaminti ir, žinoma, smagu girdėti skaniai jos ragaujančių svečių pagyrimus :)

Porcijų skaičius: ~ 2 skardos (pilnos mažų pyragėlių)
Gaminimo trukmė: ~ 1 valanda

Reikės:
  • 4 lakštai sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 200 g špinatų (aš naudojau šaldytus)
  • 150 g fetos
  • 80 g graikškų riešutų
  • Kiaušinis
  • Druska
  • Pipirai
  • Šaukštas tarkuoto parmezano
Šaldyti špinatai užpilami verdančiu vandeniu ir porą minučių paverdami su žiupsneliu druskos. Špinatai nuvarvinami, kad juose nebeliktų vandens, sumaišomi su feta, parmezanu ir šiek tiek pasmulkintais graikiškais riešutais, viskas pagardinama druska ir šviežiai maltais pipirais.
Atšilusi tešla šiek tiek pakočiojama, stačiakampis supjaustomas išilgai į 4 dalis (kad gautųsi 4 nelabai storos juostelės). Ant vienos juostelės dedamas įdaras, o kita ties viduriu įpjaunama juostelėmis ir uždėjus ant tos su įdaru jų kraštai suklijuojami užspaudžiant šakute. Gauta juostelė supjausoma į norimo dydžio pyragėlius ir jie aptepami kiaušinio plakiniu.
Pyragėliai kepami 180 laipsnių orkaitėje ~20 min.

Skanaus!







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą