2013 m. sausio 21 d., pirmadienis



Porcijų skaičius: ~ 12 - 16 gabalėlių
Gaminimo trukmė: ~ 1 valanda (neskaičiuojant aguonų mirkimo laiko)



Aguoniniam pyragui reikės:
  • 300 g aguonų 
  • 400 g cukraus
  • 200 g džiuvėsėlių  (maltų)
  • 8 kiaušinių
Sulaistymui:
  • 400 ml grietinėlės
  • Poros šaukštų cukraus
  • Pusės indelio kondensuoto pieno

Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite per naktį. Nusunkite ir nuvarvinkite. 
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Suplakite trynius su aguonomis ir cukrumi. Iki standžių putų suplakite baltymus, įmaišykite į tešlą. Pamažu suberkite džiūvėsėlius. Kepimo formą patepkite sviestu, sukrėskite tešlą, kepkite 180ºC temperatūros orkaitėje apie 30 min. (kol patikrinus mediniu pagaliuku jis liks sausas). 
Nedideliame puode nuolat maišant virkite grietinėlę su cukrumi, kol skystis šiek tiek sutirštės ir taps gelsvas. Išverskite pyragą ant lėkštės blogąja puse į viršų, subadykite pagaliuku ir palikite atvėsti. Po truputį sulaistykite pyragą grietinėle, leiskite susigerti ir vėl sulaistykite (kol sunaudosite visą grietinėlę).
Ant atvėsusio pyrago užpilkite kondensuoto pieno.

SKANAUS! :)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą