2013 m. sausio 10 d., ketvirtadienis




Panna cotta -tai nuostabus itališkas desertas kažkuo panašaus į žele, tačiau tai ne tas pats.
Jei panna cotta paruošiama tinkamai, ji yra švelni, lengva ir tiesiog tirpsta burnoje. Panna cotta dažniausiai patiekiama su nesaldžiu uogu kremu, šviežiomis uogomis ar vaisiais.

Porcijų skaičius: ~ 9 porcijos
Gaminimo trukmė: ~ 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko)

Panna cottai pasigaminti reikės:

  • 200 ml pieno
  • 200 ml riebios grietinėlės
  • 80 g cukraus
  • 3,5 arbatinio šaukštelio želatinos
  • Vanilės ankšties (jei turite)
Iš pradžių pasiruoškite želatiną. Suberkite ją į puodelį ar stiklinę, ir užpilkite trupušiu šilto vandens (kad želatina būtų vos vos apsemta) ir palikite ją apie valandai brinkti.
Nedideliame puode sumaišykite pieną, grietinėlę ir cukrų, įdėkite vanilės ankštį (tai nėra būtina, bet man atrodo, kad tada panna cotta būna labai skani :)). viską pakaitinkite, bet jokiu būdu neužvirkite! 
Išimkite vanilės ankštį ir supilkite šiek tiek mikrobanginėje pašildytą želatiną (ji turi būti skysta, be gumulėlių). Viską gerai išmaišykite, supilstykite į norimas formeles ir palikite bent 5 val. šaldytuve.

Skanaus! :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą