2014 m. rugpjūčio 25 d., pirmadienis



Kiekviena šeimininkė savo receptų knygoje neabejotinai turi bent kelis mėgstamiausius pyragų receptus. Receptus pyragų kuriuos kepa ypatingomis progomis, ar tokius, kuriuos kepa netikėtai užsukus svečiams.

Štai aš visai neseniai radau šį pyrago receptą ir, žinoma, ilgai nelaukus nusprendžiau išbandyti. Šiek tiek improvizacijos, šioks toks recepto koregavimas ir vuo`la - mano receptų knygelėje atsirado naujas favoritas - pyragas kurį tikrai rekomenduoju išsikepti visiems.
Porcijų skaičius: ~ 1 skarda (~25 - 30 nedidelių gabalėlių)
Gaminimo trukmė: ~ 45  min

Reikės:
  • 200 g minkšto sviesto
  • 25 g riešutų sviesto (jei neturite galite tiesiog dėti 25 g daugiau paprasto)
  • 1/2 stiklinės cukraus (paprastojo)
  • 1 stiklinės rudojo cukraus
  • 2 dideli kiaušiniai (jei labai maži, galima dėti tris)
  • 2,5 stiklinės miltų
  • 1/2 stiklinės pieno miltelių*
  • 1 a.š. sodos
  • Žiupsnio druskos
  • 1 a.š. vanilės pastos (arba ekstrakto)
  • 200 g šokolado
  • 1 saujos riešutų (aš naudojau žemės, bet tiks bet kokie kiti mėgstami riešutai)
Sviestas plakamas su abiejų rūšių cukrumi, kol taps vientisa, puria mase. Pastoviai plakant į tešlą įmušami kiaušiniai. Viską gerai išmaišius į tešlą įdedama vanilės pastos (arba ekstrakto), beriami miltai, soda, pieno milteliai, druska. Viską gerai išmaišius sudedamas susmulkintas šokoladas ir riešutai, viskas dar kartą gerai išmaišoma.
Tešla sukrečiama į kepimo skardą patiestą sviestu išteptu kepimo popieriumi ir pyragas kepamas ~35 min. 180° C orkaitėje (kol patikrinus mediniu pagaliuku jis liks beveik sausas - šiek tiek lipnus gali būti, nes ir pats pyragas viduj drėgnas, karamelinis).
Pyragą skaniausia valgyti dar šiltą :)

*Pieno milteliai - suprantu, gali pasirodyti, jog tai labai neįprastas ingredientas, bet patikėkite - jis čia būtinas, nes dedamas nemažas šių miltelių kiekis, todėl neišsigąskite ir pabandykite išsikepti šį pyragą net ir su šiuo gana neįprastu ingredienu.
Pieno miltelių rasite beveik visuose prekybos centruose

Skanaus!





 

2 komentarai: