2013 m. vasario 21 d., ketvirtadienis



Porcijų skaičius: ~4 porcijos 

Gaminimo trukmė: ~ 45 min.

Reikės:

  •  1 vidutinio dydžio baklažanas
  • ~4 - 5 šaukštus alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • Pipirų
  • Nedidelis gabalėlis imbiero
  • ~ Trečdalis čili pipiro
  • Skiltelė česnako
  • Pora šaukštų citrinos sulčių
  • Šaukštas medaus (nepilnas)
  • Šaukštas sezamų
  • Mėgstamų prieskoninių žolelių
Paruošimas

Baklažanas nuplaunamas ir supjaustomas griežinėliais (nelupamas), pabarstomas druska ir paliekamas 30 min pastovėti. Nušluostomas servetėle.
Imbieras, česnakas ir čili pipiras susmulkinami, sumaišomi su citrinos sultimis, aliejumi ir medumi. Įberiama druskos, pipirų, sezamų, mėgstamų žolelių.
Baklažanai sudedami į skardą išklotą kepimo popieriumi, apipilami padažu ir ~10 min kepami 180 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės ir šiek tiek paruduos.

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą