2013 m. gegužės 13 d., pirmadienis





Porcijų skaičius: ~ 6 porcijos 
Gaminimo trukmė: ~ 1 val. (neskaičiuojant marinavimo laiko)

Kepsniams:
  • 6 gabalėliai kiaulienos sprandinės
  • Druskos
  • Pipirų
  • Česnako
  • Pora šaukštų alyvuogių aliejaus
  • ~ Pusė stiklinės raudono sauso vyno
  • Svogūno
Padažui:
  • 400 ml grietinėlės (riebios)
  • ~2 šaukštai pomidorų padažo
  • Druskos
  • Pipirų
  • Skiltelė česnako
  • Pora šaukštelių miltų
Paruošimas:

Mėsa pabarstoma druska pipirais, ant kiekvieno gabaliuko išspaudžiama šiek tiek česnako. Visi kepsniai sudedami į dubenį, pašlakstomi alyvuogių aliejumi, apipilami vynu ir marinuojami bent parą šaldytuve.
Užmarinuoti kepsniai suvyniojami į foliją, prieš tai juos gausiai apibarsčius pjaustytais svogūnais (kepant svogūnai išleis savo sultis ir mėsa taps minkšta ir sultinga) ir kapama ~45 min 200 laipsnių orkaitėje. Po to folija nuvyniojama, svogūnai nuimami ir mėsa dar keletą minučių paskrudinama.

Padažas:
Grietinėlė supilama į puodą ir šiek tiek pakaitinama, į ją įmaišomas pomidorų padažas, druska, pipirai, išspaudžiamas česnakas, Į padažą įmaišomi pora šaukštų miltų, kad jis įgautų tinkamą konsistenciją, dar minutėlę pavirus padažas nukeliamas nuo ugnies ir jau galima tiekti (padažas būtinai tiekiamas karštas).
Aš viską papuošiau su druska kepintais žemės riešutais, kurie suteikė šiokio tokio pikantiškumo.

Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą