2013 m. liepos 31 d., trečiadienis


Cukinijos - puikios daržovės kulinariniams eksperimentams, jas galima kepti vienas, naudoti salotoms, virti, troškinti, žodžiu, fantazuoti...
Aš noriu pasiūlyti labai lengvai pagaminamą, bet kartu ir visai įdomų patiekalą - mėsa ir pomidorais įdarytas cukinijas.

Porcijų skaičius: ~ 4 porcijos
Gaminimo trukmė: ~ 45 min.

Reikės:

  • 1 didelės cukinijos
  • ~300 - 400 g. maltos mėsos
  • ~5 savo sultyse marinuotų pomidorų
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • Saujos tarkuoto sūrio
  • Druskos
  • Pipirų
  • Mėgstamų prieskoninių žolelių
Cukinija perpjaunama į 2 dalis (išilgai), išskobiamas viduriukas. Svogūnai ir česnakai susmulkinami ir apkepam, kartu kepama mėsa. Mėsai šiek tiek apkepus sudedami pomindorai (jei jie labai dideli šiek tiek pasmulkinami), viskas pagardinama druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
Mėsa sudedama į cukiniją ir viskas dedama į 200 laipsnių orkaitę ~20 min kol cukinija šiek tiek suminkštės. Cukinija išimama, apibarstoma sūriu ir dar kelias minutes pakepama.

Skanaus! 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą