2013 m. liepos 30 d., antradienis


Keksiukai... vėl keksiukai...

Aš tiesiog negaliu nieko su savimi padaryti, juk keksiukai, o dar ir su vasariškomis uogomis - tiesiog tobula...


Šilauogės - vienos mėgstamiausių mano uogų, o keksiukuose jos atsiskleidžia visai nematytomis pusėmis: suteikia lengvos rūgštelės, nepaprasto lengvumo ir vasariškumo keksiukams.

Porcijų skaičius: ~ 12 keksiukų
Gaminimo trukmė: ~ 40 min.

Reikės:
  • 140g miltų
  • 80g cukraus
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • 120ml pieno
  • 1 kiaušinis
  • 60g lydyto sviesto
  • Sauja šilauogių 
 Miltai sumaišomi su cukrumi ir kepimo milteliais. Sviestas sumaišomas su kiaušiniu ir pienu. Abu mišiniai sujungiami pastoviai maišant, suberiamos šilauogės.
Tešla sukrėčiama į kepimo formas (užpildant tik kiek daugiau ne pusę, nes keksiukai smarkiai kyla) ir viskas kepama ~20 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

 Maskarponės kremui:

  • 250g maskarponės
  • ~200ml  grietinėlės
  • ~2 šaukštus cukraus pudros
 Į maskarponę po truputį įmaišyti grietinėlę. (Tik stebėkit konsistenciją, kad nebūtų per daug). Suberti cukraus pudrą. Puošti kremu keksiukus. (Aš į kremą įdėjau maistinių dažų, bet tai jau pagal jūsų norus ir fantaziją)
Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą