2013 m. liepos 29 d., pirmadienis



Išgirdus žodį "itališkai" tikriausiai daug kas iškarto pajaučia visus tuos nuostabiu kvapus: baziliką, rozmariną, česnakus, citrinas...
Ir šiandienos recepte siūlau pagaminti be galo gardžią, o svarbiausia - nepakartojamai kavapnią - žuvį.

Aš naudojau kuojas, bet žuvį galite rinktis pagal skonį (geriausiai baltą).

Porcijų skaičius: ~ 2 žuvys
Gaminimo trukmė: ~ 35 min (neskaičiuojant marinavimo laiko)

Marinatui reikės:
  • Šaukštelis 5 pipirų  mišinio
  • 2 skiltlės česnako
  • Šaukštelis jūros druskos
  • 1 citrina
  • Šaukštelis džiovinto rozmarino (Jei turite šviežio, tai jo reikės 1 nedidelės šakelės)
  • Šakelė šviežio baziliko
  • Žiupsnelis muskato
  • ~2~3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Sviesto
Pipirai sutrinami, česnakai susmulkinami, nuo citrinos nutarkuojama žievelė, bazilikas susmulkinamas.
Visi ingredientai sumaišomi, supilmas alyvuogių aliejus ir citrinos sultys.
Žuvis apipilama gautu marinatu ir paliekama bent valandai marinuotis. Užmarinuota žuvis kepama į kiekvienos žuvis vidų įdėjus po nedidelį gabalėlį sviesto (ją galima kepti kur norite, arba keptuvėje, arba orkaitėje ar ant laužo).

Salsa verde padažui: (yra daug šio padažo variantų, bet tai mano bandymas, eksperimentuokite :)

  • Ryšulėlis šviežių petražolių
  • Ryšulėlis šviežių bazilikų
  • Šakelė šviežio raudonėlio
  • Šakeliė šviežių mėtų
  • Šaukštelis kaparėlių
  • 1 skiltelė česnako
  • Žiupsnelis druskos
  • Šaukštelis balzaminio acto
  • Alyvuogių aliejaus
 Viskas trinama elektriniu trintuvu po truputį pilant aliejų, kol gausis tinkama konsistencija.

Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą