2014 m. vasario 7 d., penktadienis


Salotos - tikriausiai vienas universaliausių patiekalų. Jos gali būti įvairiausios: su daugybe daržovių, su vaisiais, sūriu ar mėsa. Yra daugybė gerai žinomų salotų, ir graikiškos, vienos iš tų gerai visiems pažįstamų. Egzistuoja daug jų ruošimo variantų, bet šis yra tikrai gardus :)


Porcijų skaičius: ~6 porcijos 
Gaminimo trukmė: ~ 20 min.

Reikės:
  • Mėgstamos rūšies salotų (aš naudoju iceberg`o)
  • Poros pomidorų
  • Paprikos
  • Nedidelio raudonojo svogūno
  • Saujos alyvuogių (naudokite tokias, kokias mėgstate, aš naudoju juodąsias)
  • Avokadas
  • Gabalėlis fetos
  • Šlakelis acto
  • Šlakelias alyvuogių aliejaus
Svogūnas supjaustomas plonais griežinėliais, apšlakstomas aliejumi ir actu ir paliekamas ~10 min marinuotis, po to skystis nupilamas. Salotos suplėšomos, dedamos į lėkštę, ant jų dedami stambiai supjaustyti pomidorai, supjaustyta paprika ir avokadas, sudedamos alyvuogės, marinuotas svogūnas ir pasmulkinta feta.

Padažui:
  • Sauja graikiškų riešutų
  • Skiltelė česnako
  • Šaukštelis dižono garstyčių
  • Citrinos sulčių
  • ~Pusės apelsino sultys
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelis šviežiai maltų pipirų
  • ~100~150 ml alyvuogių aliejaus
Riešutus susmulkinti virtuviniu kombainu, sudėti česnaką, garsyčias, įpilti citrinos ir apelsino sulčių (pagal skonį) ir viską maišant po truputį pilti alyvuogių aliejų (kol bus tinkama konsistencija). Pagardinti druska ir pipirais.
Salotas apšlakstyti gautu padažu.

Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą