2014 m. kovo 16 d., sekmadienis


Porcijų skaičius: ~ 4  porcijos
Gaminimo trukmė: ~ 1 valanda

Reikės:

  • Vištienos file
  • ~200 g fetos
  • ~10 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
  • Skiltelė česnako
  • Saujelė pakepintų žemės riešutų
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelis šviežiai maltų pipirų
  • Žiupsnelis muskato
  • Žiupsnelis provanso žolelių
Vištiena įpjaunama ir išmušama, kad gautųsi kuo plonesni gabalėliai, iš abiejų pusių pasūdoma, pagardinama šviežiai maltais pipirais.  
Ruošiamas įdaras: pomidorai ir česnakas susmulkinami, sumaišomi su feta ir susmulkintais riešutais (aš susmulkinu ~2/3 riešutų, o kitus palieku stambesnius, kad jie šiek tiek išsiskirtų). Įdaras pagardinamas druska (tik nepersistenkit! feta ir taip gana sūri), pipirais, muskatu ir žolelėmis. Jei įdaras sunkiai maišosi, galima įpilti šlakelį aliejaus iš pomidorų.
Vištiena įdaroma gautu įdaru, susukama ir kepama 200 laipsnių orkaitėje ~15~17 min., kol bus iškepusi.

Padažas

Reikės:
  • ~70 g sviesto
  • 2 šaukštai miltų
  • 250 ml. pieno
  • 400 ml. daržovių sultinio
  • Skiltelė česnako
  • ~60 tarkuoto parmezano
  • 100 g grietinėlės (~30% riebumo)
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelis šviežiai maltų pipirų
  • Žiupsnelis muskato
  • Žiupsnelis džiovinto čiobrelio
Svietas išlydomas, sumaišomas su miltais ir šiek tiek pakepinamas. Maišant supilamas pienas ir sultinys. Į padažą įdedama skiltelė česnako ir už 2 minučių išimama. Padažas paverdamas dar ~10 min ant nedidelės ugnies. Į padžą sudedamas sūris, pagardinama prieskoniais.

Vištiena tiekiama su padažu, keliomis šakelėmis šviežio čiobrelio ir kepintais žemės riešutais.

Skanaus! 





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą