Porcijų skaičius: ~ 12 keksiukų
Gaminimo trukmė: ~ 1 valanda
Reikės:
- 140 g miltų
- 80 g cukraus
- Šaukštelis kepimo miltelių
- 120 ml pieno
- 1 kiaušinis
- 60 g lydyto sviesto
- 2 šaukštai kakavos
- Šaukštas smulkiai tarkuoto šokolado
- Skystos vyšnių uogienės arba šviežių / šaldytų vyšnių
Miltai
sumaišomi su cukrumi, kakava ir kepimo milteliais. Sviestas sumaišomas su kiaušiniu ir
pienu. Abu mišiniai sujungiami, pastoviai maišant suberiamas tarkuotas šokoladas.
Tešla sukrečiama į kepimo formas (užpildant
tik kiek daugiau nei pusę, nes keksiukai smarkiai kyla) ir viskas kepama ~20
minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Iš iškepusių keksiukų išskobiamas viduriukas (aš tam naudoju obuolių sėklų išėmėją) ir į jį įdedamos kelios vyšnios (as naudojau uogienę, tačiau puikiai tinka ir šviežios ar šaldytos vyšnios ~30 min palaikytos apibarsčius cukrumi) ir keksiukas uždengiamas išskobta tešla.
Maskarponės kremui:
- 250g maskarponės
- ~200ml grietinėlės
- ~2 šaukštus cukraus pudros
- Pusė pakelio grietinėles standiklio
- Šokolado
Grietinėlė išplakama su standikliu, po truputį įmaišoma į maskarponę. Į kremą įmaišoma cukraus pudra.
Gautu kremu puošiami keksiukai, ant viršaus užtarkuojama šiek tiek šokolado.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą