2014 m. kovo 16 d., sekmadienis



Porcijų skaičius: ~ 12 keksiukų
Gaminimo trukmė: ~ 1 valanda

Reikės:

  • 140 g miltų
  • 80 g cukraus
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • 120 ml pieno
  • 1 kiaušinis
  • 60 g lydyto sviesto
  • 2 šaukštai kakavos
  • Šaukštas smulkiai tarkuoto šokolado
  • Skystos vyšnių uogienės arba šviežių / šaldytų vyšnių


Miltai sumaišomi su cukrumi, kakava ir kepimo milteliais. Sviestas sumaišomas su kiaušiniu ir pienu. Abu mišiniai sujungiami, pastoviai maišant suberiamas tarkuotas šokoladas.


Tešla sukrečiama į kepimo formas (užpildant tik kiek daugiau nei pusę, nes keksiukai smarkiai kyla) ir viskas kepama ~20 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Iš iškepusių keksiukų išskobiamas viduriukas (aš tam naudoju obuolių sėklų išėmėją) ir į jį įdedamos kelios vyšnios (as naudojau uogienę, tačiau puikiai tinka ir šviežios ar šaldytos vyšnios ~30 min palaikytos apibarsčius cukrumi) ir keksiukas uždengiamas išskobta tešla.

 Maskarponės kremui:
  • 250g maskarponės
  • ~200ml  grietinėlės
  • ~2 šaukštus cukraus pudros
  • Pusė pakelio grietinėles standiklio
  • Šokolado


Grietinėlė išplakama su standikliu, po truputį įmaišoma į maskarponę. Į kremą įmaišoma cukraus pudra.
Gautu kremu puošiami keksiukai, ant viršaus užtarkuojama šiek tiek šokolado.

Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą