2014 m. balandžio 6 d., sekmadienis



Tai puikus patiekalas tinkantis tiek sekmadienio pietums, tiek šventinei vakarienei.


Porcijų skaičius: ~6 porcijos 
Gaminimo trukmė: ~ 1 valanda 30 min.

Reikės:

  • Didelės kalakuto krūtinėlės
  • Šaukštelis sausų garstyčių
  • Šaukštas rūkytos paprikos
  • Pusė šaukštelio ciberžolės
  • Pusė šaukštelio kumino
  • Pusė šaukštelio džiovintos kaleandros
  • Šaukštelis sezamų druskos "Gomasio"*
  • Pora šaukštų gero alyvuogių aliejaus
*Sezamų druska "Gomasio" - tai japoniški prieskoniai, susidedantys vos iš 2 ingredientų - sezamų ir druskos. Maišoma santykiu 20:3 (aš maišiau 100g sezamų su 15g druskos). Sezamai pakepinami ir sugrūdžiami su druska (geriausiai jūros).

Mėsą įpjauti, šiek tiek pamušti, kad ji būtų gana plona ir būtų lengva susukti. Prieskonius sumaišyti su aliejumi ir jais įtrinti mėsą. Palikti bent valandai marinuotis. 

Įdarui:
  • Didelė sauja džiovintų abrikosų
  • Sauja džiovintų spanguolių (arba vyšnių)
  • Sauja džiovintų slyvų
  • Šaukštas džiovintų raugeršknių (barbarisų)
  • Pora šaukštų saulėje džiovintų pomidorų
  • ~150 g maskarponės
  • Skiltelė česnako
  • Druskos
  • Pipirų
Vaisiai ir česnakas susmulkinami, sumaišomi su pomidorais ir maskarpone, pagardinama druska ir pipirais.
Gauta mase įdaroma mėsa susukama ir apsukama virvele, kad kepant neišsiskleistų.
Mėsa kepama ~1 valandą, 200 laipsnių orkaitėje.

Padažui:
  • ~300 g vyšnių be kauliukų (jei neturite šviežių, tinka ir šaldytos)
  • Mango
  • Šaukštelis medaus
  • Šaukštelis rudojo cukraus
  • Šaukštas ryžių acto
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelis pipirų
  • ~30 ml. brendžio
  • ~70 ml apelsinų sulčių
  • Šaukštelis kukurūzų krakmolo
Mangas supjaustomas, apkepamas su cukrumi, tada įdedamas medus, jam išsilydžius sudedamos vyšnios ir gerai įkaitus supilamas brendis. Viskas paverdama porą minučių ir sutrinama trintuvu. Apelsinų sultys sumaišomos su krakmolu ir atsargiai, pastoviai maišant supilamos į padažą, viskas paverdama dar porą minučių. Padažas, pagal skonį, pagardinamas druska ir šviežiai maltais pipirais.

Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą