2014 m. balandžio 21 d., pirmadienis



Morkų tortas - tikriausiai daugeliui tai dar skamba kaip egzotika, juk morkas mes esame pripratę matyti visai kitokiuose patiekaluose. Tačiau šis tortas tikrai privers jus pakeisti savo nuomonę. Tai be galo skanus, lengvas, drėgnas...., na, tiesiog tobulas tortas.
Tikrai rekomenduoju ir siūlau išbandyti!

Porcijų skaičius: ~ 12 - 16 gabalėlių 
Gaminimo trukmė: ~ 2 valandos (neskaičiuojant puošimo laiko)

Biskvitams reikės:
  • 2 puodeliai miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 2 a.š. sodos
  • Žiupsnelis druskos
  • 600 g morkų
  • 1 puodelis cukraus
  • 1 puodelis aliejaus
  • 4 kiaušiniai
  • Pora šaukštų kokoso drožlių
  • Pora šaukštų saulėgrąžų sėklų
  • Saujelė graikiškų riešutų
  • Saujelė žemės riešutų
  • Šaukštas sezamų
  • Šaukštelis tarkuotos apelsino žievelės
Kokoso drožlės, sezamai ir žemės riešutai apkepinami. Žemės ir graikiški rierutai šiek tiek pasmulkinami. 
Miltai sumaišomi su kepimo milteliais, soda ir druska. 
Kitame inde morkos sumaišomos su riešutais, kokosais, sėklomis ir apelsino žievele. 
Trečiame inde cukrus plakamas su aliejumi, po vieną įmušami kiaušiniai. Pastoviai maišant suberiami miltai, ir juos gerai išmaišius sudedamos morkos. Tešla gerai išmaišoma.
Tešla supilama į kepimo formą ir kepama ~50~60 min (kol patikrinus mediniu iešmeliu jis liks sausas ir švarus) 170 laipsnių orkaitėje.

Kremui:
  • 500 g maskarponės
  • ~200 g grietinėlės (35% riebumo)
  • Pora šaukštų cukraus pudros
Maskarponė sumaišoma su grietinėle ir cukrau pudra. (Grietinėlės gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau, tai priklauso nuo maskarponės ir norimos konsistencijos.)

Biskvitams sulaistyti:
Visi šie ingredientasi tiesiog sumaišomi :)

Iškepęs ir atvėsęs biskvitas perpjaunamas į dvi dalis (jei norite, galite pjauti ir į 3), sulaistomas sirupu ir pertepamas kremu. 


Puošiamas pagal skonį ir pageidavimus. (Aš puošiau morkytėmis iš to paties kremo, tik jį nudažiau reikiamomis spalvomis)

Tortą geriausia per naktį palaikyti šaldytuve, tada jis bus dar skanesnis.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą