2014 m. balandžio 21 d., pirmadienis



Porcijų skaičius: ~ 8 suktinukai
Gaminimo trukmė: ~ 1 valanda

Reikės:
  • 2 baklažanai
  • 250 g rikotos
  • ~10 juodųjų alyvuogių (galima naudoti ir žaliąsias)
  • Šaukštas kaparėlių
  • Skiltelė česnako
  • Sauja graikinių riešutų
  • Citrinos žievelės
  • Druskos
  • Šviežiai maltų pipirų
  • Muskato
Baklažanai supjaustomi pailgomis riekelėmis, šiek tiek pabarstomi druska ir paliekami ~15 min pastovėti (tam, kad iš jų pasišalintų kartumas). Vėliau baklažanai nusausinami ir apkepinami keptuvėje rantytu dugnu ("grill"), kol šiek tiek suminkštės.
Paruošiamas įdaras: alyvuogės, česnakas ir kaparėliai susmulkinami. Į rikotą įmaišomi kapoti riešutai, alyvuogės, kapareliai. Įdaras pagardinamas žiupsniu druskos, pipirų, muskato ir ~ pusės citrinos žievele.
Ant griežinėlio baklažano dedama įdaro ir jis susukamas į suktinuką. Suktinukai pašaunami į 200 laipsnių orkaitę ~ 5 min.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą