Porcijų skaičius: ~ 8 suktinukai
Gaminimo trukmė: ~ 1 valanda
- 2 baklažanai
- 250 g rikotos
- ~10 juodųjų alyvuogių (galima naudoti ir žaliąsias)
- Šaukštas kaparėlių
- Skiltelė česnako
- Sauja graikinių riešutų
- Citrinos žievelės
- Druskos
- Šviežiai maltų pipirų
- Muskato
Baklažanai supjaustomi pailgomis riekelėmis, šiek tiek pabarstomi druska ir paliekami ~15 min pastovėti (tam, kad iš jų pasišalintų kartumas). Vėliau baklažanai nusausinami ir apkepinami keptuvėje rantytu dugnu ("grill"), kol šiek tiek suminkštės.
Paruošiamas įdaras: alyvuogės, česnakas ir kaparėliai susmulkinami. Į rikotą įmaišomi kapoti riešutai, alyvuogės, kapareliai. Įdaras pagardinamas žiupsniu druskos, pipirų, muskato ir ~ pusės citrinos žievele.
Ant griežinėlio baklažano dedama įdaro ir jis susukamas į suktinuką. Suktinukai pašaunami į 200 laipsnių orkaitę ~ 5 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą