2014 m. balandžio 27 d., sekmadienis




Puikios salotos, tikrai nustebinsiančios Jus ir Jūsų svečius.


Porcijų skaičius: ~ 4 porcijos
Gaminimo trukmė: ~ 30 min. 1 valanda (burokų paruošimui)

Reikės:
  • 2 burokai
  • Druskos
  • Pipirų
  • Pora skiltelių česnako
  • Žiupsnis Provanso žolelių
  • 2 kriaušės
  • Sauja saulėgrąžų sėklų
  • Šaukštas balzaminio acto
  • Šlakelis aliejaus
  • ~50 g fetos
Burokai gerai nuplaunami ir verdami ~30 min šiek tiek pasūdytame vandenyje. Tada (kai jie jau šiek tiek suminkštėjo, bet dar neišvirė) jie sudedami į kepimo skardą, apšlakstomi alyvuogių aliejumi ir pagardinami druska, pipirais ir Provanso žolelėmis (galit naudot ir kitokias, tiesiog būtent šios čia tinka tobulai), šalia padedamos kelios česnako skiltelės ir burokai dedami kepti į 200 laipsnių orkaitę ~25~30 min., kol pilnai suminkštės.


Iškepę burokai atvėsinami, nuo jų nulupama odelė. 
Burokai ir kriaušės supjaustomi lygiais kubeliais (tai puikiai galima padaryti jei turite kubeliais pjaustantį kombainą, tada vis gabalėliai tikrai bus vienodo dydžio). Burokai, kriaušės ir saulėgrąžų sėklos sumaišomi, pagal skonį pagardinami druska, pipirais ir balzaminiu actu. 
Salotos dedamos į lėkštę, apibarstomos smulkinta feta ir apšlakstomos balzaminiu padažu (receptas čia).

Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą