2014 m. birželio 1 d., sekmadienis


Bananų duona - tikriausiai tik pavadinimas, iš tikrųjų, tai tarsi keksas, labai minkštas ir drėgnas pyragas, žodžiu, kaip pavadinsi, taip nepagadinsi :)
Man šis desertas labai patinka, tikriausiai dėl to, kad jis be galo skanus, dėl to, kad visada puikiai pavyksta ir dėl to, kad tai buvo mano pirmasis išmoktas kepti skanėstas :).
Porcijų skaičius: ~ 12 porcijų
Gaminimo trukmė: ~ 45 min.

Reikės:
  • 2 puodeliai (~500 ml) miltų
  • Puodelis (~250 ml) cukraus
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių
  • Pusė stiklinės aliejaus
  • 2 kiaušiniai
  • 3 v.š. pieno
  • 2 bananai
  • ~50 g šokolado
  • Pora šaukštų sezamų
Kiaušiniai plakami su cukrumi, supilamas aliejus. Pilamas pienas, pastoviai maišant suberiami miltai su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišius sudedami sutrinti bananai ir sukapotas (arba sutarkuotas) šokoladas.
Tešla tolygiai paskirstoma sviestu išteptoje kepimo formoje ir ant viršaus pabarstoma sezamų. Duona kepama ~30 min (kol į vidurį įsmeigus medinį iešmelį jis nebelips) 200 laipsnių orkaitėje.

Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą