2014 m. birželio 12 d., ketvirtadienis




Porcijų skaičius: ~ 16 lietinių su įdaru
Gaminimo trukmė: ~ 1 valanda

Reikės:

  • 5 kiaušiniai
  • 500 ml pieno
  • 200 ml grietinėlės
  • ~450 g miltų
  • Šaukštas aliejaus
  • Žiupsnelis druskos
Kiaušiniai išplakami su pienu ir grietinėle, po truputį, pastoviai maišant beriami miltai (beriami tol, kol tešla bus tinkamos konsistencijos, todėl jų gali prireikti mažiau ar šiek tiek daugiau). Į tešlą įpilama aliejaus ir įveriama druskos. Tešlą geriausia palikti bent 30 minučių pastovėti - tada blynai bus puresni.
Blynai iškepami.

Įdarui:
  • 1 vištienos krūtinėlė
  • Pusė svogūno
  • Skiltelė česnako
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelis pipirų
  • Pusė šaukštelio paprikos
  • ~20 g parmezano
  • ~30 g fermentinio sūrio
Svogūnas ir česnakas susmulkinami, vištiena supjaustoma nedideliais gabalėliais. Svogūnai ir česnakai apkepinami, sudedami vištiena, viskas pasūdoma, pagardinama pipirais ir paprika ir kepama, kol vištiena bus gatava. Įškepęs įdaras susmulkinamas virtuviniu smulkintuvu, į jį įmaišomi tarkuoti sūriai įdaromi blynai.
Blynai apkepami kol šiek tiek apskrus.

Prie lietinių puikiai tinka labai greitai paruošiamas padažas:
2 šaukštai grietinės sumašomi su šaukštu majonezu, į padažą įdedami keli susmulkinti bazilikų lapeliai, pagardinama druska ir pipirais.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą