2014 m. birželio 16 d., pirmadienis


Porcijų skaičius: ~6 porcijos

Gaminimo trukmė: ~ 45 min.

Reikės:

  • 2 stiklinės "risotto" ryžių (puiku, jei 1 būtų "arborio", kita - "carnaroli")
  • ~1 l daržovių sultinio
  • Nedidelis svogūnas
  • Skiltelė česnako
  • Pora šaukštų gero alyvuogių aliejaus
  • Pora šaukštų sviesto
  • ~100 g žirnelių (šaldytų)
  • ~50 g tarkuoto parmezano
  • ~70 ml balto, sauso vyno
  • Ryšulėlis šviežio baziliko
Svogūnas ir česnakas smulkiai supjaustomi. Gilioje keptuvėje įkaitinamas aliejus ir šaukštas sviesto, sudedami svogūnai ir česnakai, šiek tiek pakepinami (tik kol suminkštės), į keptuvę suberiami ryžiai ir pakepinami, kol taps skaidrūs (tai ne daugiau minutės). Į ryžius supilamas vynas ir paliekamas išgaruoti, tada įpilama pora šaukštų sultinio ir palaukiama, kol jis išgaruos. Tada pilama po maždaug samtį sultinio ir vis maišoma, sultiniui išgaravus pilama dar ir taip, kol ryžiai bus beveik išvirę (jie turi būti šiek tiek kietoki viduje).
Žirneliai porą minučių pašildomi gerai įkaitintoje keptuvėje su šaukštu sviesto, pasūdomi, pagardinami pipirais.
Žirneliai įmaišomi į risott`ą, suberiamas parmezanas ir sukapotas bazilikas, įdedamas šaukštas sviesto, viskas dar minutę pašildoma, kol parmezanas išsilydyds, uždengiama dangčiu ir paliekama porai minučių pastovėti.
Patiekiama.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą