2014 m. birželio 16 d., pirmadienis




Virtinukų, žinoma, būna pačių įvairiausių, bet šis receptas gali šiek tiek Jus nustebinti. Tai varškės ir bulvių virtinukai. Taip, taip - bulvių. Suprantu, skamba gan keistai ir tikrai ne itin skaniai, bet tai tikrai ne taip. Prieš gaminant šį patiekalą pati ilgai dvejojau, bet paragavus supratau - tikrai veltui. Tai labai skanus, vasariškas ir labai greitai bei lengvai pagaminamas desertas, tad tikrai siūlau visiems jį išmėginti. (Nebijokite - bulvių skonio ten tikrai nepajusite ir liksite tik labai maloniai nustebinti! )


Porcijų skaičius: ~ 16 virtinukų
Gaminimo trukmė: ~ 45 min.


Reikės:
  • 300 g virtų bulvių
  • 300 g varškės
  • 1 kiaušinio
  • 70 g miltų
  • 40 g krakmolo
  • Poros šaukštelių cukraus
  • Žiupsnelio druskos
  • Pusės šaukštelio vanilės pastos (jei neturite, galite naudoti vanilės ekstraktą, ar pakeisti kitu mėgstamu prieskoniu)
  • Keleto braškių
Varškė sudedama į trintuvą ir sutrinama iki vienalytės masės, į ją įberiama cukraus, įdedama vanilės ir įmušamas kiaušinis. Viskas gerai suplakama. Varškės masė sumaišoma su virtomis ir sutrintomis bulvėmis, įmaišomi miltai ir krakmolas. Minkoma tešla, jei ji limpa prie rankų galima įberti dar šiek tiek miltų.
Iš tešlos formuojami rutuliukai į kiekvieno vidų įdedant po braškę. 
Virtinukai sudedami į verdantį vandenį ir verdami ~5 minutes. 

Braškių padažui:
  • Pora saujų braškių
  • Pora šaukštelių cukraus
  • Pusės citrinos sultys
  • Pusė šaukštelio citrinos žievelės
Visi ingredientai sudedami į smulkintuvą ir susmulkinami. Jei trūksta, galima įberti dar šiek tiek cukraus.

Virtinukai patiekiami su braškių padažu.

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą