2014 m. birželio 26 d., ketvirtadienis



Nors braškių sezonas jau beveik baigėsi, iš paskutiniųjų braškių tikrai siūlau pasigaminti šį nepaprastai gardų pyragą.
Taip pat šį pyragą galima kepti ir su kitais vaisiais ar uogomis - obuoliais, abrikosais, slyvomis ir t.t.

Porcijų skaičius: ~12 gabalėlių
Gaminimo trukmė: ~ 1 valanda
Šaltinis: Elžbieta Monkevič - "Virtuvės vadovas"

  Reikės:
  • 3 kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • 100 ml aliejaus
  • 160 g miltų
  • Šaukštelio kepimo miltelių
  • Saujos braškių
Kiaušiniai išplakami su cukrumi, tada, pastoviai maišant supilamas aliejus, suberiami su kepimo milteliais sumaišyti miltai. Viskas labai gerai išmaišoma. 
Tešla supilama į sviestu išteptą kepimo formą, ant viršaus gražiai išdėliojamos braškės (galima jas perpjauti pusiau). Pyrago viršus šiek tiek pabarstomas cukrumi.
Pyragas kepamas 180 C orkaitėje ~40 minučių, kol patikrinus mediniu pagaliuku jis nebebus lipnus.

*Labai skanu patiekti dar šiltą su vaniliniais ledais :)

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą