Nors braškių sezonas jau beveik baigėsi, iš paskutiniųjų braškių tikrai siūlau pasigaminti šį nepaprastai gardų pyragą.
Taip pat šį pyragą galima kepti ir su kitais vaisiais ar uogomis - obuoliais, abrikosais, slyvomis ir t.t.
Porcijų skaičius: ~12 gabalėlių
Gaminimo trukmė: ~ 1 valanda
Šaltinis: Elžbieta Monkevič - "Virtuvės vadovas"Reikės:
- 3 kiaušinių
- 150 g cukraus
- 100 ml aliejaus
- 160 g miltų
- Šaukštelio kepimo miltelių
- Saujos braškių
Kiaušiniai išplakami su cukrumi, tada, pastoviai maišant supilamas aliejus, suberiami su kepimo milteliais sumaišyti miltai. Viskas labai gerai išmaišoma.
Tešla supilama į sviestu išteptą kepimo formą, ant viršaus gražiai išdėliojamos braškės (galima jas perpjauti pusiau). Pyrago viršus šiek tiek pabarstomas cukrumi.
Pyragas kepamas 180 C orkaitėje ~40 minučių, kol patikrinus mediniu pagaliuku jis nebebus lipnus.
*Labai skanu patiekti dar šiltą su vaniliniais ledais :)
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą