2014 m. liepos 9 d., trečiadienis



Pica - tikrai visų mėgstamas patiekalas, tačiau dažniausiai net nesusimąstome, kad vietoj picerijoje keptos picos, tokią pat skanią galime pasigaminti ir namuose.
Svarbiausia picos dalis, žinoma, padas. Dabar galima rasti daugybę įvairiausių picos tešlos receptų, daug jų išbandžiau ir aš, tačiau šis - neabejotinai mano mėgstamiausias. Ši tešla puikiai iškyla, būna minkšta ir puri, ir svarbiausia - visada pavyksta.
Porcijų skaičius: ~ 2 didelės picos

Gaminimo trukmė: ~ 1 valanda (neskaičiuojant kildinimo laiko)

Picos tešlai rikės:
  • 700 g miltų
  • 70 ml. alyvuogių aliejaus
  • 315 ml. šilto vandens
  • 14 g  cukraus
  • 9 g druskos
  • 3 g (sausų) mielių
Mielės sumaišomos su cukrumi ir užpilamos vandeniu, paliekamos ~10 min. pastovėti. Tuo metu miltai sumaišomi su druska. Pradėjusios putoti mielės supilamos į miltus, taip pat įpilamas aliejus. Tešla gerai išminkoma ir paliekama kilti (bent 30 min., bet kuo ilgiau, tuo geriau).
Pakilusi tešla iškočiojama, ištiesiama į kepimo formą ir ten paliekama dar ~10 min. pastovėti (tada tešla dar šiek tiek paauga ir tampa tikrai daug skanesnė ir puresnė).
Paruošta tešla subadoma šakute, ištepama pomidorų pasta, apibarstoma tarkuotu sūriu ir dedamas norimas įdaras :)

Pica kepama 250 laipsnių temperatūroje (su įjungtu ventiliatoriumi), ~ 7 - 10 min.

O štai keli mano picų įdarų variantai:


Mano mėgstamiausia
Sūris, vištiena, konservuoti ananasai, raudonėliai


Sūris, saliamis, marinuoti jalapeno pipirai, alyvuogės (jei norite), raudonėlis


Sūris, saliamis, pievagrybiai, alyvuogės, raudonėlis


Kurkite, fantazuokite, dėkite savo mėgstamus ingredientus!!! :)

Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą