2014 m. liepos 11 d., penktadienis



Pikantiška, soti ir, žinoma, be galo skani sriuba, kuri tikrai patiks visiems. 


Porcijų skaičius: ~ 6 porcijos
Gaminimo trukmė: ~ 1 valanda 

Reikės:
  • 200 g maltos kiaulienos (arba jautienos)
  • Pusės svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • Puses šviežio čili pipiro
  • 1 raudonosios paprikos
  • 2 šaukštų pomidorų pastos
  • Skardinės konservuotų (raudonųjų) pupelių
  • Skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse
  • Žiupsnio čiobrelio
  • Druskos 
  • Pipirų
  • ~50 g tarkuoto parmezano

Svogūnai ir česnakai susmulkinami. Į puodą įpilamas šlakelis alyvuogių aliejus, sudedami svogūnai ir česnakai, apkepinami. Jiems apkepus sudedama mėsa ir pakepinama porą minučių. Mėsai apkepus sudedamas susmulkintas čili pipiras, įdedama pomidorų pastos, pagardinama druska, pipirais ir čiobreliu. Viskas dar keletą minučių troškinama ant mažos ugnies (jei trūksta skysčio, galima įpilti šlakelį vandens). Tada, į puodą sudedama kubeliais supjaustyta paprika ir viskas dar ~7 - 10 min. troškinama. Paprikai šiek tiek suminkštėjus į puodą sudedamos pupelės ir pomidorai (su visu skysčiu) ir viskas dar 5 min. paverdama.
Sriuba sutrinama elektriniu trintuvu, į ją įmaišomas parmezanas.

Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą