Porcijų skaičius: ~ 12 gabalėlių (20 cm skersmens tortas)
Gaminimo trukmė: ~ 2 val. (neskaičiuojant stingimo laiko)
Biskvitui:
- 2 kiaušiniai
- 0,5 stiklinės cukraus
- 0,5 stiklinės miltų
- Pusė šaukštelio kepimo miltelių
- Pusė šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
- Pusė šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės
Kiaušiniai išplakami su cukrumi, į juos įmaišomi su kepimo milteliais sumaišyti miltai, suberiama apelsino ir citrinos žievelė. Viską gerai išmaišius tešla supilama į kepimo formą ir biskvitas kepamas ~10 min 200 laipsnių orkaitėje (kol patikrinus mediniu pagaliuku jis liks sausas).
Puriam maskarponės kremui:
- 250 g maskarponės
- 200 ml grietinėlės (35 - 36 %)
- 1,5 v.š. želatinos
- Pusė skardinės kondensuoto pieno
Želatina išbrinkinama šaltame vandenyje ir po to ištirpdoma (ant garų vonelės arba mikrobanginėje)
Maskarponė sumaišoma su kondensuotu pienu. Grietinėlė išplakama, į ją įmaišoma ištirpinta želatina. Grietinėlės masė įmaišoma į maskarponę.
Sirupui (sulaistymui):
- 2/3 (~160 ml.) puodelio vandens
- 1/2 (~100 g) puodelio cukraus
- Pusės citrinos sultys
Visi ingredientai sumaišomi ir kaitinami ant mažos ugnies, kol cukrus ištirps.
Persikų sluoksniui:
- ~150 g trintų konservuotų persikų
Persikų glazūrai:
- 0,5 a.š želatinos
- 40 g cukraus
- 40 ml vandens
- 80 g trintų konservuotų persikų
Želatina išbrinkinama vandenyje ir ištirpdoma.
Cukrus sumaišomas su vandeniu ir sirupas kaitinamas ant mažos ugnies kol cukrus ištirps ir viskas pradės virti. Tada į gautą sirupą supilami trinti persikai ir ugnis išjungiama. Į gautą masę supilama želatina ir viskką gerai išmaišius glazūra paliekama vėsti iki kambario temperatūros.
Torto surinkimas:
Į konditerinį žiedą dedamas biskvitas ir gerai sulaistomas sirupu.
Ant biskvito išpilami trinti persikai.
Supilamas maskarponės kremas ir tortas dedamas į šaldytuvą šiek tiek sustingti (~30 min).
Ant torto viršaus supilama glazūra ir ant jos dėliojami norimi vaisiai ar uogos.
Kiek reikia kantrybės tokiems šedevrams gaminti:)
AtsakytiPanaikinti