2014 m. liepos 16 d., trečiadienis



Puikus, lengvas, burnoje tirpstantis tortukas, su lengvomis persikų natelėmis tikrai patiks kiekvienam!



Porcijų skaičius: ~ 12 gabalėlių (20 cm skersmens tortas)
Gaminimo trukmė: ~ 2 val. (neskaičiuojant stingimo laiko)

Biskvitui:

  • 2 kiaušiniai 
  • 0,5 stiklinės cukraus
  • 0,5 stiklinės miltų
  • Pusė šaukštelio kepimo miltelių
  • Pusė šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
  • Pusė šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės
Kiaušiniai išplakami su cukrumi, į juos įmaišomi su kepimo milteliais sumaišyti miltai, suberiama apelsino ir citrinos žievelė. Viską gerai išmaišius tešla supilama į kepimo formą ir biskvitas kepamas ~10 min 200 laipsnių orkaitėje (kol patikrinus mediniu pagaliuku jis liks sausas).

Puriam maskarponės kremui:
  • 250 g maskarponės
  • 200 ml grietinėlės (35 - 36 %)
  • 1,5 v.š. želatinos
  • Pusė skardinės kondensuoto pieno
Želatina išbrinkinama šaltame vandenyje ir po to ištirpdoma (ant garų vonelės arba mikrobanginėje)
Maskarponė sumaišoma su kondensuotu pienu. Grietinėlė išplakama, į ją įmaišoma ištirpinta želatina. Grietinėlės masė įmaišoma į maskarponę.

Sirupui (sulaistymui):
  • 2/3 (~160 ml.) puodelio vandens
  • 1/2 (~100 g) puodelio cukraus
  • Pusės citrinos sultys
Visi ingredientai sumaišomi ir kaitinami ant mažos ugnies, kol cukrus ištirps.

Persikų sluoksniui:
  • ~150 g trintų konservuotų persikų
Persikų glazūrai:
  • 0,5 a.š želatinos
  • 40 g cukraus
  • 40 ml vandens
  • 80 g trintų konservuotų persikų
Želatina išbrinkinama vandenyje ir ištirpdoma.
Cukrus sumaišomas su vandeniu ir sirupas kaitinamas ant mažos ugnies kol cukrus ištirps ir viskas pradės virti. Tada į gautą sirupą supilami trinti persikai ir ugnis išjungiama. Į gautą masę supilama želatina ir viskką gerai išmaišius glazūra paliekama vėsti iki kambario temperatūros.


Torto surinkimas:
Į konditerinį žiedą dedamas biskvitas ir gerai sulaistomas sirupu. 
Ant biskvito išpilami trinti persikai.
Supilamas maskarponės kremas ir tortas dedamas į šaldytuvą šiek tiek sustingti (~30 min).
Ant torto viršaus supilama glazūra ir ant jos dėliojami norimi vaisiai ar uogos.

Skanaus!








1 komentaras: