Kai lauke puikus oras, retas atsisakytų be galo skanių šašlykų.
Štai marinato receptas puikiai tiksiantis jei įprasti marinatai jau pabodę.
Porcijų skaičius: ~ 6 porcijos
Gaminimo trukmė: ~ 40 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko)
6 vištienos file reikės:
- 2 šaukštų riešutų sviesto
- 6 šaukštų sojos
- 3 skiltelių česnako
- Pusės čili pipiro (jei mėgstate aštriau - dėkite visą)
- Puses citrinos sulčių
- Gabalėlio imbiero
- Šaukšto rudojo cukraus
- Poros šaukštų aliejus
Česnakas ir imbieras sutarkuojami, čili susmulkinamas.
Į pašildytą riešutų sviestą įmaišomi visi likę ingredientai ir gautu marinatu užpilama kubeliais supjaustyta vištiena ir paliekama marinuotis nakčiai.
Vištiena kepama ant laužo (~20 min), kol pilnai iškeps.
(Nepamirškite mėsą pastoviai vartyti, nes marinate esantis cukrus ims svilti.)
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą