2014 m. liepos 21 d., pirmadienis




Kai lauke puikus oras, retas atsisakytų be galo skanių šašlykų. 
Štai marinato receptas puikiai tiksiantis jei įprasti marinatai jau pabodę.




Porcijų skaičius: ~ 6 porcijos
Gaminimo trukmė: ~ 40 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko)


6 vištienos file reikės:
  • 2 šaukštų riešutų sviesto
  • 6 šaukštų sojos
  • 3 skiltelių česnako
  • Pusės čili pipiro (jei mėgstate aštriau - dėkite visą)
  • Puses citrinos sulčių
  • Gabalėlio imbiero
  • Šaukšto rudojo cukraus
  • Poros šaukštų aliejus
Česnakas ir imbieras sutarkuojami, čili susmulkinamas. 
Į pašildytą riešutų sviestą įmaišomi visi likę ingredientai ir gautu marinatu užpilama kubeliais supjaustyta vištiena ir paliekama marinuotis nakčiai.


Vištiena kepama ant laužo (~20 min), kol pilnai iškeps. 
(Nepamirškite mėsą pastoviai vartyti, nes marinate esantis cukrus ims svilti.)

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą