2014 m. rugpjūčio 1 d., penktadienis




Tikriausiai niekas negali įsivaizduoti vasaros be lauko kepsnių, šašlykų ir daugybės kitų griliaus skanumynų. 
Taigi, jei įprastas, parduotuvėje nusipirktas padažas jau įgriso - siūlau išbandyti šį, labai skanų ir nesunkiai pagaminamą padažą.


Porcijų skaičius: ~ 0,5 l.
Gaminimo trukmė: ~ 30 min

Reikės:
  • 1,5 puodelio pomidorų pastos
  • 1 puodelis obuolių acto
  • 1/4 puodelio šviesaus sojos padažo
  • 1/4 puodelio "Vorčesterio" padažo
  • 1 puodelis rudojo cukraus
  • 1 šaukšto garstyčių miltelių
  • 1 šaukšto Dižono garstyčių
  • 3 šaukštų čili miltelių
  • 3 skiltelės česnako
  • Pusės apelsino sultys
Visi ingredientai sumaišome gilioje keptuvėje arba puode, česnakas nesmulkinamas. Padažas kaitinamas ant mažos ugnies pastoviai maišant, kol pradės burbuliuoti. Česnakas išimamas ir padažas nuimamas nuo ugnies.
Atvėsęs padažas sudedamas į sandarų indą ir laikomas šaldytuve. 
(Galima laikyti iki poros mėnesių.)

Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą