2014 m. rugpjūčio 11 d., pirmadienis



Manau, kad tikrai neatsirastų nei vieno nemėgstančio obuolių pyrago. 

Ir nors obuolių pyragų būna pačių įvairiausių ir kiekvienas tikriausiai turi savo jau išbandytą ir pamėgtą receptą aš nusprendžiau pasidalinti savuoju - tiesiog tobulu obuolių pyrago receptu, gautu iš močiutės, kurios receptų knygoje šis receptas jau senokai laukė išmėginimo.

Porcijų skaičius: ~ 12 gabalėlių
Gaminimo trukmė: ~ 1 val.

Reikės:

  • ~ 4 - 5 obuolių
  • 2 a. š. cukraus
  • 1 a. š. rudojo cukraus
  • 0,5 a. š. cinamono
Tešlai:
  • 4 kiaušinai
  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 2 stiklinės miltų
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 200 g sviesto
  • Žiupsnelis cinamono
  • Pusė šaukštelio vanilės pastos (arba ekstrakto)
Obuoliai nuskutami, išvalomi ir supjaustomi norimo dydžio gabalėliais, apibarstomi dviejų rūšių cukrumi, cinamonu ir gerai išmaišomi.
Tešlai kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų. Baltymai gerai išplakami, susidarius standžioms, baltoms putoms į juos po truputį, pastoviai maišant suberiamas cukrus. Viską gerai išmaišius į baltymus įmaišomi tryniai, po truputį beriami su kepimo milteliais sumaišyti miltai, įberiama cinamono ir pagardinama vanile. Viską gerai išmaišius į tešlą, plona srovele pilamas ištirpintas, karštas, beveik verdantis sviestas (suprantu, gali pasirodyti keista, kad į tešlą pilamas karštas sviestas, bet recepte tai ir buvo pabrėžta, pirmą kartą darydama pati labai nerimavau dėl šio gamybos etapo, bet dabar drąsiai pilu karštą sviestą ir visada viskas puikiai pavyksta). Tešla gerai išmaišoma (sviestas iš pradžių maišysis gana sunkiai, todėl aš nebeplaku su plakikliu o tiesiog pasiimu šaukštą ar mentelę ir viską sumaišau). Į tešlą sudedami ir gerai įmaišomi obuoliai.
Pyragas sukrečiamas į kepimo skardą ir kepamas 180 laipsnių orkaitėje ~ 40 min. (kol patikrinus mediniu pagaliuku jis liks sausas).

Skanaus!

3 komentarai:

  1. Labai skanus pyragas, isskirtinis, skoni dar ligi siol pamenu....Saunuole.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tik su cukrum neaisku 3-4 stiklines ar 3 / 4

    AtsakytiPanaikinti