2014 m. spalio 19 d., sekmadienis



Nežinau kaip Jums, bet man ruduo tikrai patinka. 
Pasivaikščiojimai saulėtomis šeštadienio popietėmis mišku, kur kelias nuklotas auksiniais lapais, šilti saulės spinduliai dar džiugina akį o ir gabalėlis pyrago su karšta arbata terasoje tikrai vienas malonumas...


Ir šis pyragas būtent toks - puikiai tinkantis gražiai rudens popietei, be galo skanus, tikrai patiksiantis kiekvienam smaližiui!



Porcijų skaičius: ~ 16 nedidelių gabalėlių (~22 cm skarda)
Gaminimo trukmė: ~ 1 val. 
Šaltinis: http://www.browneyedbaker.com

Reikės:
  • 2 bananų
  • 40 g sviesto
  • Pusės stiklinės rudojo cukraus
  • 2 didelių kiaušinių
  • 8 šaukštų pasukų
  • Vanilės ekstrakto
  • Stiklinės miltų
  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 3/4 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š sodos
  • 85 g sviesto
Orkaitė įkaitinama iki 180°C. Į kepimo skardą įdedama 40 g sviesto ir ji dedama į įkaitintą orkaitę, kol sviestas ištirps. Sviestui ištirpus juo ištepami formos kraštai ir likęs sviestas tolygiai paskirstomas kepimo formos dugne ir ant jo, lygiu sluoksniu, išbarstomas rudasis cukrus. Bananai supjaustomi griežinėliais (~0,5 - 1 cm storio) ir išdėliojami skardoje.
Tešla: Nedideliame indelyje kiaušiniai išplakami su 2 šaukštais pasukų ir vanile (stipriai plakti nereikia, svarbu tik gerai sumaišyti). Į plakiklio indą suberiami sijoti miltai, cukrus, kepimo milteliai, soda ir viskas gerai išmaišoma. Įdedami likę 85 g sviesto ir supilami likę 6 šaukštai pasukų. Viskas maišoma nedideliu greičiu, kol miltai taps drėgni, susimaišys su sviestu. Tada plakiklio greitis padidinamas (~ iki vidutinio) ir viskas plakama lygiai 1,5 min. Toliau plakant, trimis kartais įmaišoma kiaušinių masė, kiekviena kartą plakant po 20 sekundžių.
Gauta tešla užpilama ant skardoje išdėliotų bananų ir pyragas kepamas ~35 min. 180°C orkaitėje.


* Šį pyragą galima gaminti ir su kitais vaisiais - puikiai tinka konservuoti ananasai, taip pat galite naudoti slyvas ar kriaušes. 
** Gamindama antrą kartą tešlos kiekį padvigubinau - taip pyragas tapo aukštesnis ir, žinoma, - skanesnis!

Skanaus!



1 komentaras: